راهکارهای حقوقی بهبود سیاست جنایی مشارکتی افغانستان در قبال خشونت علیه زنان
DOI:
https://doi.org/10.58342/.v10i2.45واژهگانِ کلیدی:
افغانستان، سیاست جنایی مشارکتی، خشونت علیه زنان، شورا، مارکه، دادرسی عرفی و پدیدههای مجرمانه.چکیده
خشونت علیه زنان، در قالب انواع پدیدههای مجرمانه رخ میدهد. در رویارویی با این پدیده، از یکسو پاسخهای رسمی دولتی، مؤثر نبوده است و از سویدیگر پاسخهای جامعهوی مبتنی بر سیاست جنایی مشارکتی، نهادینه نشده است؛ زیرا سیاست فوق در افغانستان، با چالشهای مختلف حقوقی و سیاسی روبهرو است. راهکار عبور از این موانع چیست؟ راههای کارآمدسازی سیاست جنایی مشارکتی در قبال خشونت علیه زنان، کدام است؟
پاسخ به این پرسش، بدان جهت اهمیت دارد، که میتواند در بهکرد تصمیمسازیهای جنایی اثرگذار باشد؛ بدینجهت، تحقیق کیفی حاضر، با هدف معرفی راهکارهای فوق به نهادهای مربوط، جهت سیاستگذاریهای مؤثر، با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، با استفاده از مواد کتابخانهیی، به بررسی این موضوع پرداخته است.
یافتههای تحقیق نشان داده اند که: استفادۀ بهینه از آموزههای مشارکتی و جامعهوی دینی، پایبندی به تعهدات بینالمللی افغانستان در قبال اسناد و کنوانسیونهای بینالمللی، توجه به ظرفیت عظیم اجتماعی عُرفها و کارشیوههای رایج میان اقوام کشور و پذیرش دادرسی عرفی- مردمی، در کنار دادرسی رسمی و دولتی، سازوکارهایی است که میتواند در جهت تقویت و نهادینهکردن سیاست جنایی مشارکتی در رویارویی با خشونت علیه زنان، استفاده نمود.
Downloads
چاپ شده
ارجاع به مقاله
شماره
نوع مقاله
مجوز
این پروژه تحت مجوز بین المللی Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 می باشد.